Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Klezmer

  • Peter Krom

    3e Inter-Folk Festival met Klezmer

    Op zaterdag 7 oktober 2000 vanaf 20.00 uur wordt alweer het 3e Inter-Folk Festival georganiseerd in Cultureel Centrum ?de Schakel? te Heerhugowaard. De organisatie van het festival heeft ook deze keer weer getracht om er een origineel spektakel van te maken.

    Afwisselend in de grote zaal en in het theatercafé treden 3 Klezmer-bands op. Het sluitstuk van het 2e Inter-Folk Festival, ?Ot Azoj?, is ook nu weer van de partij. Zij beginnen hun optreden in het Theatercafé, terwijl de groep ?Mazzeltov? hun entree in de grote zaal maakt. De derde groep die tijdens het Inter-Folk Festival zal optreden is ?di Gojim?.

    Drie klinkende namen die voor een geslaagd Inter-Folk ?Klezmer? Festival zullen zorgen.

    Stichting Inter-Folk startte in het najaar van 1996 met het 1e Inter-Folk Festival. De nadruk lag toen vooral op veel orkesten die de internationale folkloristische muziek in hun repertoire hadden. Het aanbod was zeer divers en er traden zelfs dansgroepen op met internationale folkloristische dansen. Het 2e festival, najaar 1998, werd rustiger aangepakt. De dansgroepen werden van het programma geschrapt en er werd meer aandacht geschonken aan kwalitatief goede muziek. In de grote zaal traden toen groepen op die Engelse en Ierse muziek ten gehore brachten. In de kleine zaal werd het wat luchtiger aangepakt met twee kleine Klezmerbands. Met name Ot Azoj viel zo in de smaak bij het publiek dat de organisatie besloten heeft om van het 3e Inter-Folk Festival een Klezmer Festival te maken, waarbij de groep Ot Azoj natuurlijk niet mag ontbreken.

    Voor inlichtingen over dit festival kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Inter-Folk Festival, telefoon 072-5747846.

    Kaarten à ?25,00 kunt u kopen vooraf tijdens de openingstijden van Cultureel Centrum de Schakel, Middenwaard te Heerhugowaard of aan de kassa op de avond van het festival.

  • Silvana

    nou en