Beste mensen

The Oldtime Stringband zal spelen in het Huis Verloren op 24 februari aan het Kerkplein in Hoorn.

Vorig jaar vroor het 20 graden en lag er een dik pak sneeuw. Of dat dit jaar weer zo zal zijn weet niemand. Wel weten we dat het minstens zo leuk zal worden.

De band is een jaar verder en ook vele optredens verder. Er is veel gebeurd en er gaan ook vele dingen gebeuren. We zullen komend jaar bijvoorbeeld op diverse festivals spelen.

Oldtime music is de Amerikaanse equivalent voor ongecompliceerde muziek in een ongedwongen sfeertje. Er wordt gespeeld op snaarinstrumenten met fiddlers, guitar-pickers en alles en iedereen die een snaarinstrument bespeelt. Een mix van bluegrass, country en swing, afkomstig uit de Amerikaanse Appalachen.

Deze Nederlandse band met Amerikaanse zangeres en enkele doorgewinterde oldies die dit genre al decennia spelen in oa Crooks, Ramshackle Stringband, Side Show en Smoketown Strut, hebben hun sporen dan ook verdiend. De band bestaat sinds 2010 en is ontstaan op een spontane manier, zoals dat bij dit genre wel vaker het geval is. Men ontmoet elkaar,men jamt, er is een klik en na een aantal speelkwartiertjes is er na enkele maanden de groep waarin muzikanten elkaar kunnen vinden.

Shelly O'Day - zang, autoharp, gitaar

Nico Keereweer - fiddle

Nout Grupstra - zang, accordeon, fiddle

Nico Druijf - contrabas, zingende zaag

Ruud Spil - zang, banjo

Ton Knol - zang, gitaar

Datum: zo. 24 februari

Aanv. : 15.00 uur

Entree: 7,50 euro

Reserveren: nicodr@hetnet.nl

http://www.youtube.com/user/blauwgrasschelp