Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Ierse violist en/of Bodhran speler gezocht

  • Remco

    Violist en/of bodhran spelers gezocht!

    Wij zijn op zoek naar een ‘ierse’ violist en/of bodhran spelers uit omgeving Zuid / Midden of belgisch Limburg die onze band willen komen versterken.

    De bedoeling is dat we traditionele folkmuziek uit o.a. Ierland, Schotland, en Engeland maken, met een eigen interpretatie/arrangement.

    Wij, nu 3 man sterk, zijn gestart met high en low whistle, gitaar en zang als hoofdinstrumenten en spelen incidenteel banjo, shantie en bas. We kijken daarnaast naar oude / aparte instrumenten zoals een pibgorm, keltische hoorn etc.

    Je moet in staat zijn om zowel bekende als onbekende jigs, reels, polka's, slip jigs, enz te willen (leren) spelen. Al dan niet vanaf notenschrift of op gehoor (wij gebruiken beiden :-)! ) Eigen inbreng is natuurlijk van harte welkom!

    Het zou leuk zijn als je naast viool of bodhran speler ook nog meer muziekinstrumenten kunt bespelen.

    We oefenen bijna wekelijks in Maastricht. Leeftijd en ervaring (daar zit in beide namelijk al een verschil van zo'n 15 tot 20 jaar in ;-) …en de oudste is halverwege de 50 jong) is minder belangrijk: interpretatie en gevoel voor traditionele folk juist veel meer. Met een kwajongen achtige humor samen muziek maken is het doel om de optredens te kunnen gaan doen.

    Interesse of meer weten? Laat het horen!

  • Remco

    Inmiddels hebben we een reeks optredens achter de rug. En zijn zowel voor bohdran als voor viool er muzikanten aangeschoven.

    Maar we krijgen vaker de vraag of we nog iemand kennen?

    Dus woon, werk en/of speel je folk in het zuiden?

    En wil je wel eens samen spelen of optreden, neem dan gerust contact met me op.

    Veel speelplezier!

    Remco